Lake Trois Levasion

Informatie

Het prachtige Lake Trois Levasion ligt in de Champagne streek op ongeveer 500 kilometer vanaf midden Nederland. Het water is 6.5 hectare groot en alle stekken zijn uitgerust met een eigen bio toilet en een zeer stevige vlonder. Momenteel wordt er hard gewerkt om het domein om te toveren tot een prachtige vijver. Het water telt 4 dubbele stekken en 2 enkele. Echter zullen er nooit meer dan 8 vissers tegelijk hier hun lijnen nat maken. Ook is het mogelijk om het water exclusief of voor de helft af te huren. Tussen de stekken 2/3 en 5/6 komt er een mooie overkapping zodat jij en je vrienden heerlijk kunnen socializen met elkaar. Verdeeld over de harde bodem bevinden zich enkele grote keien. Aan te raden is dan ook om een gevlochten lijn met een sterke nylon voorslag te gebruiken. Het gebruik van een rubberboot is dan ook echt een must. Momenteel wordt er ook hard gewerkt om een douche en stroom aan te leggen, mocht dit niet lukken voor april dan is er de mogelijkheid om op het naastgelegen meer te douchen. Tijdens de testsessie van enkele bekenden van de eigenaar werden er al zeer mooie vissen gevangen tot 25,8 kilo. Niet uitgesloten is dan ook dat er zeker nog zwaardere vissen zwemmen. De auto mag op de stek blijven staan. Lake Trois Levasion is volledig omheind doormiddel van een goed hekwerk. Eigenaar Andy (Engels) is een zeer behulpzame man die veel van het domein afweet. Bij aankomst zal één van hun je dan ook voorzien van alle laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht er plaats zijn is het mogelijk om last minute een kortere sessie te boeken. Lake Trois Levasion is gelegen op het L Evasion complex. Er zijn 2 ingangen gemaakt op het domein zodat je andere vissers weinig tot niet stoort wanneer je met de auto het terrein moet verlaten. Voor alle dagelijkse boodschappen kun je terecht in Vitry-le-Francios op slechts een 10-tal minuten rijden van het complex. Hier vindt je onder andere verschillende supermarkten, een bakker, slager en verschillende eetgelegenheden. 

Bestand

Op Lake Trois Levasion zwemt een natuurlijk bestand. Helaas is het nu nog onmogelijk om een exact aantal te noemen. Wat inmiddels wel is gebleken uit meerdere testsessies en vangsten is dat het gemiddelde heel goed is. Zwaarst gevangen vis is momenteel een schub van 25,8 kilo. We zijn er echter van overtuigd dat dit nog lang niet de grootste vis van het water is. Dit zou het nieuwe seizoen moeten gaan uitwijzen. 3 jaar geleden is er op Lake Trois nog een uitzetting geweest van ongeveer 100 vissen. Eind 2022 komen hier nog eens 50 zwaardere vissen uitgezet. Wat inmiddels wel duidelijk is, is dat er een zeer gevarieerd bestand zwemt tussen de 4 en 25,8 kilo. Verder zwemmen er 2 steuren en 1 meerval. We zullen ook met regelmaat aanwezig zijn met het team van Carptripz om dit zo snel mogelijk in kaart te brengen. Het water gaat zeker nog voor een mooie verrassing zorgen. De vissen verkeren werkelijk in perfecte conditie.

Faciliteiten

Alle stekken zijn uitgerust met een luxe vlonder en beschikken over een eigen bio toilet. Alle stekken worden keurig aangelegd met gravel zodat de stekken er altijd keurig bij liggen. Verder komt er een douche op Lake Trois Levasion. Of dit al te realiseren is voor de opening in April 2022 hangt van het weer af. Mocht dit niet het geval zijn dan is er de mogelijkheid om te douchen op het naastgelegen water. Verder bestaat er de mogelijkheid om eten te bestellen. Uiteraard wordt er ook een oplaadpunt aangemaakt zodat je altijd je accu's op kunt laden. Er is zelfs de mogelijkheid om een rubberboot te huren. Verder is er 24/7 iemand beschikbaar indien je met vragen zit of gewoon een beetje hulp kan gebruiken. 

Reglement

We hebben respect voor onze gasten, de visvakantie is voor uw plezier, help ons dit te behouden door het meer, de vissen, de faciliteiten en de personen die ze beheren te respecteren. Deze regels en voorschriften zijn opgesteld door Lake Trois Levasion om iedereen de meest plezierige visvakantie te bieden en om de veiligheid van alle gebruikers en vissen op het meer te waarborgen. Uw aandacht voor deze regels wordt zeer op prijs gesteld. Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

 • Aankomst tussen 12 en 13 uur.
 • Vertrek altijd voor 10 uur.
 • Er mag 24 uur per dag gevist worden onder het motto ‘no kill’.
 • Er mag met 3 hengels gevist worden.
 • Aan te raden is om met gevlochten lijn te vissen, wel altijd icm een nylon voorslag.
 • Het gebruik van een visveilig systeem is verplicht. Bij eventuele lijnbreuk moet de vis altijd snel het lood kwijt zijn.
 • Schepnet moeten minimaal 42 inc zijn.
 • Zorg voor een goede onthaakmat. 
 • Het gebruik van partikels is toegestaan. Deze dienen wel goed gekookt te worden.
 • Zorg dat je altijd een emmer met water klaar hebt staan om de vis goed nat te houden.
 • Slings zijn toegestaan, bewaarzakken zijn verboden. 
 • Hoofdlijnen mogen zowel nylon als gevlochten zijn.
 • Het vissen met micro-barb haken is toegestaan.
 • Tenten moeten een neutrale kleur hebben. 
 • Men dient in het bezit te zijn van één rubberboot per stek. Een zwemvest is ten alle tijden verplicht.  Electromotoren zijn toegestaan.
 • Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.  
 • Bbq’s zijn toegestaan, mits deze los van de grond staan. 
 • Hou de visstek schoon en zorg ervoor dat je je eigen afval meeneemt.
 • Roken is toegestaan, maar zorg ervoor dat er geen sigarettenpeuken achter blijven op het aanwezige terrein.  
 • De naleving van deze regels kan op ieder gewenst moment door de watereigenaar worden gecontroleerd.    

Foto's Water en Omgeving