Reviews

Sessieverslag Remco en Michel, Trois Fontaine 

Trois Fontaine

He Seend gaan we nah nog naar Frankrijk dit jaar?
Dat is de vraag die hij toen stelde, me maat Michel eind juli.
Natuurlijk had ik daar wel zin in maar was het was wel kort dag want het moest dan in september gaan gebeuren. Na een lijst gemaakt te hebben met diversen wateren kwamen we uit bij Carptripz, deze kon ons aanbieden wat wij zochten niet te ver van huis met een eigen privé watertje en de juiste faciliteiten .

De spullen werden bij elkaar gezocht en de boilies werden besteld bij MTC Baits,en zo vertrokken wij 5 september in de ochtend met de bus richting het water Trois Fontaine in Noord Frankrijk.
Na een rit van een kleine 6 uur inclusief pauze en wat vertraging komen wij aan bij het prachtige domein Trois Fontaine waar de eigenaar en nog 2 andere hengelaars op ons staan te wachten.

Jon de Engelse eigenaar verwelkomt ons en we maken kennis met zijn liefde voor het karpervissen en vertelt ons wat de regels zijn op zijn domein. Jon kan aardig babbelen en een uurtje later kunnen we naar onze stekken toe om te beginnen.
De andere gasten komen uit Utrecht en wederzijds herkennen we elkaar ergens van? Maar van wat? Uiteindelijk bleek dat we elkaar konden van gezicht uit de tijd van de houseparty’s en voetbalgebeuren van vroeger .
De strijd ging beginnen tussen FC Den Haag en FC Utrecht en het zal een mooie week worden. Trois Fontaine bestaat uit 2 delen : Main lake en de Back lake bij de laatste gaan wij aan de slag.

Na een uurtje kwam de eigenaar langs de stek om onze spullen te controleren en de nog nodige informatie te geven over het water. En geloof me Jon weet alles precies, hoe en waar je moet vissen op zijn prachtige water.
De boilies van MTC Baits Supa Tuna worden net zoals de rigs goedgekeurd en we mogen beginnen.

Er is ons precies verteld waar en hoe we moeten gaan vissen en dat scheelt een hoop tijd en kunnen eigenlijk gelijk onze hengels uit gaan waren.
Binnen 2 uur zijn we actief aan het vissen en kunnen we verder met het kamp opbouwen en daarna een hapje eten.
De eerste avond blijft het stil en vertrekken we vroeg naar onze slaapzakken, want dat hakt er wel in zo een lange dag.
De hele nacht blijft het stil tot de klok van 10 uur in de ochtend waar zich zomaar plots de eerste mooie spiegel zich meld aan de rechterkant van de plas.
De eerste vis is binnen en het is een prachtige spiegel die zich al wat jaartjes niet had laten zien hier op het meer en gevangen op de supa tuna .

Verder blijft het rustig tot we de avond in gaan en de stek aan de linkerkant in beweging komt , we vangen deze avond 3 vissen erbij .
Bij onze buren is helaas nog niks gevangen maar na een goed gesprek met de eigenaar en wat extra tips vangen hun ook binnen 3 uurtje 3 vissen erbij!
Ook bij ons gaat het weer beginnen aan de linkerkant en wordt de ene na de andere vis gevangen allemaal op dezelfde stek bij de zogenaamde safe zone waar Jon elke dag voert voor ons.
Tijdens de nachten is het hard werken met het landen van vissen , foto’s maken ,wegen en het opnieuw klaarmaken van de rigs .
De voerboot maakt overuren en we besluiten de hengel vanaf 5 uur in de nacht er maar even uit te laten om wat te kunnen slapen.
We vangen ook onze eerste 40+ vissen , Michel 22 kg en ik een vis van bijna 21 kg .

Het is ongelooflijk dat alles van 1 hengel vandaan komt en een enkel maar van de rechterkant.
Het is woensdagavond en de teller staat al op 20 vissen en de buurtjes hebben er ook al meer dan 10 gevangen.
We gaan door waar we gebleven waren en ook deze nacht brengt ons weer mooie karpers op de kant en dat gaat door tot donderdagochtend.

Overdag worden wat boodschappen gehaald voor een heerlijke BBQ met de buren en Jon die avond.
Na een gezellige avond gaan we weer verder met vissen en hebben we ook gehoord dat het record op het meer op 36 vissen staat en wij hebben er bijna 30 met nog 2 nachten te gaan?
Plots hebben we ineens een doel om dat record te gaan verbreken terwijl we natuurlijk al lang een geslaagde sessie hadden gehad.

Trois fontaine.

De nacht verliep rustiger dan de vorige en we vangen maar slechts 2 vissen erbij waarvan maar 1 op de linkerkant.
Overdag kunnen we genieten van een heerlijke zon die ons al de hele week toeschijnt en luieren we een beetje.
De buurtjes uit Utrecht zijn inmiddels na 20 gevangen vissen een dag eerder naar huis gegaan en eindigen met 20 karpers.
Eindelijk aan het eind van de dag meld vis 32 zich en niet veel later 33 en 34 , we herkennen enkele vissen nu terug.

Voor de laatste keer bereiden we ons nog een avondmaal toe van wat overgebleven vlees van de BBQ van donderdag.
De boilies van MTC Baits zijn schaars geworden en we voeren ook nog nauwelijks bij met deze bollen en gebruiken wat mais en tonijn uit blik.
In de avond vangen we nog 1 vis en hebben er nog 2 te gaan voor de laatste nacht.
Tegen de klok van 3 uur meld dan vis nummer 36 zich en als een malle varen we alles weer terug op de stek.
We proberen wat slaap te pakken maar dit duurt niet lang voordat we weer worden gewekt door een hengel van zomaar de rechterkant?
Op deze hengel hebben we een mooi rigsysteem aan gehangen ,deze was met succes gebruikt door de buren op advies van Jon.
Ze hadden hem de Haagse tietenrig genoemd en precies op deze rig vangen we vis nummer 37!

We maken samen een klein vreugde dansje en pakken zoeken nog 2 uurtjes onze slaapzakken op voor de laatste keer.
Voor de zekerheid zet ik me wekker om 08.30 uur want rond 10 uur moeten we vertrekken richting huis.

Van slapen komt weinig meer en om 8 uur beginnen we een beetje met opruimen en beseffen we dat we hier echt een top week gehad hebben!
Wat hebben we hier mooie vissen gevangen op de boilies van MTC Baits en wat een hoop!

We wandelen nog voor vertrek even langs Jon en deze feliciteert ons met de 37 vangsten en verteld ons dat we het top gedaan hebben en het lang geleden was dat er zoveel gevangen was.

Na 30 minuten gaan we dan toch echt terug richting Den Haag en verlaten we Trois Fontaine met een goed gevoel !

 

 

Sessieverslag Wim van Laecken, Etang du Planchon

 Een familievakantie naar Etang du Planchon.

 

 

Na eventjes zoeken naar een gite met mogelijkheid tot verblijf van een gezin besloten wij etang du planchon een kans te geven .

Gelegen vlakbij Limoges op een domein van 4 hectare , het water  zelf een kleine 2 hectare met een mooi bestand van karpers tot 70lbs .

Bood het voor ons de mogelijkheid om overdag met het gezin enkele uitstappen te doen in deze mooie en groene omgeving en toch kans te maken op een mooie vis.

Het betreft hier geen runwater maar een moeilijkere uitdaging met kans op 1 of meerdere dikke vissen en met een goeie mogelijkheid om dagelijks vis te vangen .

Na een rit van 650 km aangekomen , wachten het vriendelijke koppel Angelo en Kiran ons al op.

 

De gîtes zelf er zijn er 2 …. Een kleine en een zeer grote zijn zeer goed uitgerust rustiek en gezellig .

 

Een mooie  zeer goed voorziene keuken met gevulde frigo met alle toestellen zelfs een vaatwasser en wasmachine !

Je moet dan ook echt niets meenemen van thuis aan alles is gedacht.

Twee mooie slaapkamers waarvan 1 met 2 bedden ,grote douche apart toilet , buitenlounge ,terras met bbq , klein zwembad …. Je kunt het ze gek niet bedenken of het is aanwezig of er kan voor gezorgd worden . Dik vip als ik het zo mag zeggen !

Na een uitgebreid bezoek aan het water , waarbij  ik niet gespaard bleef van de nodige tips and tricks besloot ik de stek ‘harrier’ te kiezen .

De aanpak was voorzichtig de hotspots bevissen met kleine hoeveelheden aas .

Dit bleek een de gewenste aanpak , 20 min na aanvang wist ik een nieuw pb spiegel te verzilveren 24,1 kg .

Kiran en Angelo kwamen mij ter hulp met het wegen en fotograferen van de vis

Nog maar net de vis op het droge krijg ik  een run op de andere hengel deze vis is onhoudbaar en verspeel ik uiteindelijk…. Van een hectische start gesproken!

Het weer slaat echter om , snikhete dagen zullen de rest van de week ons deel zijn , ik vang nog regelmatig een mooie vis maar dan vooral s’nachts .

We blikken terug op een heel mooie gezinsvakantie, waarbij we op een ontspannen manier onze vakantie hebben beleeft .

De uitbaters waren er steeds aanwezig elke vraag was zeer welkom . Angelo en Kiran zijn heel hard bezig met het welzijn van hun vissen en water .

Dat zie je aan alles .

Respect en tot later !

Sessieverslag Kees Hop, Etang du Planchon

In februari eerder dit jaar zag ik een aantal foto's voorbij komen van een water dat mij heel erg aansprak. Na geïnformeerd te hebben bij Carptripz bleek dit om Etang Du Planchon te gaan. Even met de vrouw overlegd en al snel werd besloten dit jaar een week te boeken.

28 augustus was het zover, de auto was geladen en rond de klok van 05.00 uur vertrokken we naar het zonnige Limoges. In het begin van de middag kwamen hier aan, na de nodige sanitaire stops, wat eten en drinken.

Bij aankomst werden we erg vriendelijk ontvangen.

Samen wat drinken en even kletsen. Vervolgens werd we rond het water geleidt. Onze keuze viel op stek 1. De spullen werd uit de auto geladen en via de quad met aanhanger naar de stek gereden. Alles uitgeladen de hengels gereed gemaakt, de tent georganiseerd ingeruimd. Wat is dit een gemak, deze staan al op de stekken en hoef je dus niet mee te sjouwen en op te bouwen.

Ook is er de mogelijkheid om eten te bestellen, Kiran en Angelo, de water eigenaren gaan dan zelf de keuken in om iets heerlijks klaar te maken. Wij hebben hier 3 keer gebruik van gemaakt, en op de laatste avond een bbq met zijn allen als afsluiter.

Kiran en Angelo gaven ons tips, en hier stond ik zeker open voor. Ik besloot 2 hengels op hun manier te bevissen en eentje op mijn eigen manier. Dit werd goed beloond! In totaal wist ik 14 vissen te landen, waaronder mijn PB van 26,4kg! Dit was al op dag 2, dus mijn week kon al niet meer kapot.

Kiran en Angelo komen bij elke vis helpen, en zo voelt het alsof je de hele tijd met zijn tweeën vist.

Nadat je de vis aan de haak hebt roep je ze via de walkie talkie op en komen ze zo spoedig mogelijk naar je toe.

Ze maken de cradle klaar, scheppen, onthaken en wegen de vis. Vervolgens maken zij de foto's die je via WhatsApp binnen krijgt. Elke vis wordt ook behandeld, of hij nou wel of niet bloed. En als mij iets opviel aan deze vissen is het wel dat ze 1 voor 1 onbeschadigd waren. Het verzorgen loont dus. Ik heb mijn volgende trip naar dit water alweer geboekt voor we weg waren, zeker een aanrader!

En zoek je iets voor met het gezin, ze bezitten twee mooie gites bij het water.

 

Ik kan niet anders dan terugkijken op een fantastische week, met geweldige mensen en kan niet wachten tot ik er weer ben.

Sessieverslag Dolf en Bart, Bignicourt

Eind Mei moest het gaan gebeuren. Na een flinke voorbereiding besloten we dan toch een keer openbaar te gaan vissen. 

 

Eenmaal aangekomen op het eerste water kwamen we al gauw tot de conclusie dat toch wel vrij druk was. Uiteindelijk 3 wateren verder en redelijk teleurgesteld dropen we af. Wat gaan we doen, en wat zijn onze andere opties. 

 

Al gauw hingen we met Menno aan de telefoon en klonken de woorden " nou, toevallig heb ik net een nieuw water bevist" 

 

Na wat belletjes zaten we weer voor een paar 100km in de auto. Lac Levasion was de bestemming. Het complex bestaat uit 3 wateren. Het was eigenlijk gesloten maar naast 2 andere Nederlanders waren we welkom. 

 

Eenmaal bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door Andy ( topgozer). We hadden keuze uit 2 wateren, aangezien Martijn en Gijs op het andere water viste. We liepen een ronde en al snel besloten we the starten op Bignicourt. Een water vol met kleine eilandjes en bij onze ronde zagen we de vis al springen. De keuze was gauw gemaakt en binnen een uur waren we de spullen aan het uitladen. 

 

Tegen het begin van de avond lagen de hengels in en met het uur was het al raak. Altijd lekker als het zo snel al loopt. Maargoed, vorig jaar vingen we 6 vissen in 4 uurtjes en daarna viel het stil. Focus.. en focus op het binnenhalen van de vis. Die avond bleek wel dat de vis in onze sector lag. We werden de volgende ochtend wakker van een kei harde fluiter.. hoppa, vis nummer 14 en we waren nog geen 12 uur bezig.

 

Zoals altijd halen wij in de ochtend de hengels eruit en voeren we de stekken aan. We gaan naar de supermarkt en doen een ronde bij onze Nederlandse buren. Na een aantal biertjes en leuke gesprekken is het tijd om de hengels er weer in te leggen. 

 

Toch bekruipt mij het gevoel dat we er meer uit kunnen halen met 2 wateren tot onze beschikking. Ik ga in de 2e avond als alle hengels erin liggen het andere wateren aanvoeren. Werner blijft op de stek en al gauw krijg ik een belletje dat de eerste vis binnen is. Na het voeren van ruim 10kg voer op het andere water keer ik terug en brengt ook de 2e nacht ons een hoop vis. We vangen opnieuw een paar prachtige vissen en werkelijk allemaal zijn ze zo abnormaal sterk. Elke vis is een waar gevecht. 

 

De teller staat in de 2e ochtend op ruim 20 vissen. Toch besluiten we om naar het andere water te gaan in de hoop dat het aas zijn werk heeft gedaan. Na een ronde boodschappen ploffen we neer op onze nieuwe stek. Een goed uur later gaat de eerste hengel af en vangen we een klein meervalletje. Onder het genot van een biertje en de zon gaat al gauw de hengel opnieuw af. Wij vissen altijd run om run om zo allebei lekker actie te hebben. We vangen die nacht wederom onwijs goed, het blijft maar lopen. We tellen er we derop 10 bij op en de teller staat al op 30 vissen. 

 

Na even bijgekletst te hebben met Andy besloten we hier te blijven. Het lijkt erop alsof de vissen hier toch een stuk groter zijn en zelfs de hengels op het wijd beginnen te lopen. We vangen op alle hengels vis, en zelfs overdag loopt het lekker door. 

 

Na 4 nachten besluiten we de volgende ochtend naar huis te gaan. Tijd om weer naar het gezin te gaan. En zoals altijd komt het aan het eind altijd goed. We hadden behoorlijk wat 15kg + vissen maar helaas nog geen 20kg vis. In de laatste nacht pakt Werner dan alsnog een 20kg vis. De kers op de taart! 

 

We hebben een paar topdagen gehad. 5 dagen op lac Levasion en de eindstand staat op 43 vissen. Volgens Andy hadden we het water " gekraakt". Nog nooit had iemand zoveel gevangen. Conclusie.. heerlijke dagen gehad, met alle voorzieningen dicht in de buurt. We hadden een prima lodge en alle supermarkten waren dichtbij. Dank Menno, je hebt onze week gered! Toplocatie 👍