Reviews

Sessie verslag Christian en Claudia, Tronc du Chene.

Tronc du Chene / Cap Nature

Sinds eind vorig seizoen heeft Carptripz voor u het water Tronc du Chene, ook wel bekend als Cap Nature, in het programma. Deze bestemming, onder de rook van Nancy, is 18 hectare groot en heeft een bestand om van te watertanden met vissen tot over de 30kg!!

Na een goede rit van slechts 5 uurtjes kwamen Claudia en ik vol goede moed aan bij het water wat er werkelijk prachtig bij lag. De zon kenmerkte het azuurblauwe water en met een goede polaroidbril konden we vanaf een hoger gelegen plekje goed de wiervelden zien liggen. We hadden stek 19 tot onze beschikking en aan de rechterzijde van deze stek konden we tegen deze wiervelden aan vissen. Met gebruik van de voerboot voorzien van een goede dieptemeter werden de rigs gepositioneerd en binnen korte tijd lagen alle hengels “spot-on” en stond de bivvy op de gewenste plek, tijd voor koffie!

Het vertrouwen steeg naarmate we steeds meer activiteit op onze stek waarnamen en het verbaasde ons ook dat we “pas” rond 1.00 de eerste aanbeet kregen. Tijdens deze dril liep er vervolgens nog een hengel snoeihard af maar bij het oppakken van de hengel werd helaas het contact verbroken en had de vis zich ontdaan van de haak. Gelukkig wisten we de eerste aanbeet wel te verzilveren en een kanon van een spiegel wist ons te verblijden met zijn aanwezigheid. 2 uur later liep exact dezelfde hengel nogmaals af en dit keer wat het een wat kleiner spiegeltje met een prachtig schubbenpatroon die de showman presentatie niet kon laten liggen.

S’morgens nadat we eerst een heerlijk ontbijtje hadden gegeten en een bak koffie bij Menno en Miranda hadden gehaald (die s’nachts gearriveerd waren) liep wederom een hengel af en dit keer was het de beurt aan Claudia die na een lange, zware dril een geweldige schub wist te landen van ruim 19kg. Klasse gevist!!! Ook bij deze vis viel meteen op dat de vissen hier in topconditie zijn. Puntgaaf en zeer gezond. Bij het terug zetten van deze vis sloeg het weerbeeld behoorlijk om, de windrichting veranderde en helaas was dit voor ons niet bepaald positief. Echter werd er aan de andere kant van het meer wel goed gevangen en is die avond “Big Mama” op een gewicht van 30,8kg gevangen.

Na een heerlijke en gezellige BBQ met z’n 4en gingen we de slaapzak in en helaas verliep de nacht op beide stekken (te) rustig. Menno en Miranda moesten helaas s’morgens weer richting NL maar wij konden gelukkig nog een nachtje blijven. S’middag begon zowaar onze stek weer te lopen wat resulteerde dat Claudia wederom een prachtige schub van boven de 15kg mocht vangen en voor mij een prachtige langgerekte, hard vechtende spiegel. S’nachts mochten we allebei nog een vis vangen en vlak voor het opruimen was het slotakkoord voor mij. Na een zenuwslopende dril (wierveld in, wierveld uit) kwam ik toch als winnaar uit de strijd en mocht ik het landingsnet onder een prachtige schub schuiven. Wat een geweldige afsluiter!!

Al met al hebben we een geweldige sessie gehad met 9 vissen in 72 uur en kan ik met trots zeggen dat Carptripz er weer een geweldige bestemming bij heeft!!