Lac Baleine

Water en Omgeving

Lac Baleine is een adembenemend mooi meer van 9,7 hectare, 17 hectare grond in de idyllische Champagnestreek, in de buurt van Vitry-le-François, op iets meer dan 5 uur rijden van Utrecht. Spectaculaire uitzichten en een rustige sfeer maken dit tot een heel bijzonder meer.

Lac Baleine is een volgroeid meer omring door bomen. Het meer werd ruim 25 jaar geleden uitgegraven en bodem bestaat uit grind & klei. Het meer biedt een grote diversiteit aan bijzonder kenmerken: twee eilanden met overhangende bomen en diepe oevers met dieptes die variëren tussen 1 en 3,5 meter, afhankelijk van de tijd van het jaar.

Lac Baleine is een ruim, goed onderhouden en perfect gepositioneerd meer. Het bestaat uit 23 enkele en dubbele stekken, met een maximum voor 12 vissers. Dit zorgt ervoor dat vissers de vrijheid hebben om te bewegen, terwijl de afgelegen sfeer, die dit zo’n indrukwekkend meer maakt, behouden blijft. Alle stekken zijn bereikbaar met een voertuig. Lac Baleine kan in een bepaald periode wierig zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Bestand

Het visbestand van Lac Baleine wordt geschat op meer dan 350 karpers, met 25 karpers van 22 kg+, 10 karpers van 30 kg+ en een record van meer dan 34 kg! Een mengeling van diverse soorten karpers, waaronder spiegel- schub-, leder-, rijen- en volschub spiegelkarpers. Wij vermoeden ook zeer zeker dat er nog steeds enkele zware vissen rondzwemmen die nog niet eerder zijn gevangen! 

 

Geen meerval, graskarper, rivierkreeft of brasem.

Faciliteiten

De aanwezige voorzieningen zoals douche en toiletten zijn basic, schoon en goed verzorgd. Supermarkt, hengelsportzaak en bakker zitten op een korte afstand rijden met de auto. Elektriciteit is aanwezig voor opladen van de telefoon of accu’s door middel van een aantal grote zonnepanelen.

 

Er is ook een sociale ruimte bestaande uit BBQ en picknicktafels, met een spectaculair uitzicht op het meer. 

Reglement

We hebben respect voor onze gasten, de visvakantie is voor uw plezier, help ons dit te behouden door het meer, de vissen, de faciliteiten en de personen die ze beheren te respecteren. Deze regels en voorschriften zijn opgesteld door Lac Baleine om iedereen de meest plezierige visvakantie te bieden en om de veiligheid van alle gebruikers en vissen op het meer te waarborgen. Uw aandacht voor deze regels wordt zeer op prijs gesteld. Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op

 

 • Vissers mogen het meer pas vanaf 13.00 uur op de dag van aankomst betreden. Op de dag van vertrek moeten de vissers het meer om 10.00 uur verlaten hebben.
 • Voertuigen zijn toegestaan rond het meer en kunnen worden geparkeerd naast de stek. Gelieve voertuigen niet onnodig te gebruiken eens u geïnstalleerd bent. Bij nat weer dient u de voertuigen niet op het gras te parkeren. In zeer natte omstandigheden mag er alleen gevist worden op stek 1 tot 11. Wij zijn niet verantwoordelijk om u uit de modder te halen als u vast komt te zitten.
 • Douches en toiletten zijn gratis te gebruiken door de vissers, gebruik ze! Zorg er a.u.b. voor dat deze faciliteiten na gebruik schoon worden achtergelaten. Meld eventuele schade of gebreken onmiddellijk aan de bailiff/eigenaar.
 • Het snoeien van planten, bomen is verboden.
 • Wij bewaken de groei en gezondheid van de karpers. Maak, indien mogelijk bij het fotograferen een foto van beide zijden van de vis en noteer het gewicht.
 • Zorg zelf voor een grote onthaakmat, landingsnet (minimaal 42″) weegzak en karper verzorgingskit.
 • Het bewaren of verplaatsen van een vis is absoluut VERBODEN.
 • Elke vis moet met een weegzak uit het water worden gehaald. (Zorg ervoor dat alle vinnen plat tegen het lichaam van de karper liggen alvorens deze uit het water te halen en zet de karper altijd terug met behulp van de weegzak.
 • Alle vissers moeten een karper verzorgingskit hebben en deze gebruiken wanneer dat nodig is.
 • Elke beschadiging aan de vis moet onmiddellijk aan de bailiff worden gemeld.
 • Alle noten en pinda’s zijn verboden
 • Alle partikels, zaden en maïs enz. moeten aan het meer gekocht worden. Iedereen die dit aas toch meebrengt, zal worden verzocht het bij de bailiff achter te laten en het aan het eind van de trip weer op te halen.
 • Voerboten zijn toegestaan, mits verstandig gebruikt. Het is mogelijk om ter plaatse een voerboot te huren.
 • Het gebruik van roeiboten is toegestaan. Er zijn 10 boten beschikbaar, die gehuurd kunnen worden. Reddingsvesten zijn verplicht. Wie zonder zwemvest wordt aangetroffen, wordt verboden nog langer gebruik te maken van de roeiboten.
 • Maximaal 3 hengels per visser, die niet onbeheerd mogen worden achtergelaten.
 • Met de hengels moeten er binnen de grenzen van de stek gevist worden. Om de grenzen van uw visgebied aan te geven, is er een kaart van het meer gemaakt.
 • Gevlochten lijn, gevlochten leaders en loodkern zijn verboden. Minimale hoofdlijn dikte – 15lb – alleen safety rigs.
 • Alleen micro weerhaakjes zijn toegestaan, niet kleiner dan maat 6.
 • Geen Long-curve haken, , Long Shank Nailers of andere lange gebogen of gezette haken.
 • Vissen is alleen toegestaan vanaf gemarkeerde stekken. Bivvies mogen alleen op de grindplekken worden geplaatst. Buddy’ bivvies tussen de stekken zijn niet toegestaan.
 • We hopen dat je onze regels respecteert, maar als je dat niet doet, behouden we ons het recht voor om je te vragen te vertrekken. Mocht dit toch gebeuren, dan vindt er geen restitutie plaats

Foto's