Domaine des Freaux

Water en omgeving:

Op ongeveer 800 kilometer van Utrecht vind je het prachtige Etang des Freaux. Het water is gegraven in de 14de eeuw door de monniken van de abdij. Het totale wateroppervlak is 14 hectare en telt 14 stekken. Rondom het water vind je prachtige rietkragen. De dipte varieert van 0.5 tot en met 3.0 meter diep. Het ondiepste gedeelte vind je bij stek 8. De bodem bestaat hoofdzakelijk uit zand met op enkele plaatsen een laagje slib. Op enkele kilometers bevinden zich alle winkels voor de dagelijkse boodschappen, er zit zelfs al een bakker op slechts 1 kilometer van het domein. In de nabije omgeving is er van alles te doen, zo ook voor de kinderen. Zo is er onder andere een erg leuke dierentuin. 

 

Bestand:

Op Etang des Freux zitten ongeveer 600 karpers. Het bestand is opgebouwd uit spiegel, schub, gras en enkele koikarpers. Het gemiddelde gewicht ligt op 14 kilo. De toppers zijn de 25 kilo inmiddels ruimschoots gepasseerd. Naast karper zwemt er een enkele steur tot 30 kilo rond. Er zit GEEN dwergmeerval en brasem op. 

Faciliteiten:

Op het domein is werkelijk aan alles gedacht. Zo is er een receptie waar je je dient te melden bij aankomst. Hier kun je tevens een hapje eten. Er staat een huisje met keurig sanitair, douches en wastafels. Ook zijn er verschillende oplaadpunten waar je je batterijen kan laden.  Naast dat je hier gewoon vanuit de bivvy kunt vissen zijn er verdeeld over het meer ook 4 gites te huur. Deze zijn erg luxe en voorzien van alle gemakken. Deze gites zijn ideaal om in te vertoeven met vrouw en kinderen. Op het domein vind je verder een tackleshop waar zowel aas als endtackle verkrijgbaar is. In het clubhuis kunt u gezellig bijkletsen met andere vissers en genieten van onder andere koude drankjes. 

Reglement

Bij aankomst dient u zich te melden bij de receptie.

Barbecues zijn toegestaan met uitzondering van extreme droogte, kampvuur is niet toegestaan.

Respecteer de natuur en harde muziek is niet toegestaan. 

Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. 

Het is verboden om te zwemmen. 

Indien je bezoek krijgt dient u dit te melden bij de beheerder, en is enkel toegestaan tussen 07:30 en 21:00 uur. 

Auto's moeten na het uitladen weggezet worden op de centrale parkeerplaats. 

Kinderen moeten onder toezicht blijven van hun ouders of begeleiders. 

Afval dient gescheiden te worden. 

Het is niet toegestaan sigaretten op de grond of in de vijver te gooien. 

Het domein zal tussen 21:00 en 07:30 uur op slot zijn. 

Er wordt gevist onder het motto: No kill

Er mag gevist worden met 3 hengels. 

Hengels mogen niet onbeheerd achter blijven. 

Bij geval van lijnbreuk moet de vis het lood gemakkelijk kwijt raken. 

Onthaakmat is verplicht. 

Schepnet moet een spanwijdte hebben van minimaal 100 cm. 

Voerboten zijn toegestaan.