Etang la Saussaie

Water en Omgeving

Etang la Saussaie is een indrukwekkend meer van 3,5 hectare, gelegen op een terrein van 6,5 hectare in de idyllische Champagnestreek, vlakbij Vitry-le-François, op iets meer dan 5 uur  rijden van Utrecht. Etang la Saussaie biedt de perfecte setting voor foto’s met zijn goed onderhouden grasvelden en spectaculaire zonsondergangen, is dit zeker een heel bijzonder meer!

Etang la Saussaie is een volgroeid meer omringd met bomen dat meer dan 30 jaar geleden werd uitgegraven en de bodem bestaat uit grind & klei. Het meer biedt een diversiteit aan bijzonder kenmerken: een eiland met overhangende bomen en diepe oevers met dieptes die variëren van 2 tot 3 meter. Etang la Saussaie is een ruim, goed onderhouden domein is helemaal omheind en samen met de toegangspoort geeft dit domein een zeer veilig gevoel. 

Een perfect gelegen meer en bestaat uit 14 individuele stekken, met een maximum van 6 vissers. Dit zorgt ervoor dat vissers de vrijheid hebben om zich te verplaatsen, terwijl de ontspannen en comfortabele sfeer die dit meer zo indrukwekkend maakt, behouden blijft. Alle stekken zijn met de auto bereikbaar. 

Etang la Saussaie kan in een bepaald periode wierig zijn, maar de eigenaren gaan de wiergroei aanpakken zodat de vissers er geen last van zullen ondervinden.

 

Bestand

Het visbestand van het Etang la Saussaie wordt geschat op meer dan 150 karpers, met een zeer gevarieerde bestand verkeerd het werkelijk in perfecte conditie en merendeel van de vissen zit op een gewicht van boven de 17 kg. Minsten 25 karpers zitten boven de 20kg en het huidige meer record is een spiegel van 34 kg en een schub van 31kg. Een mengeling van diverse soorten karpers, waaronder spiegel, schub, leder, rijen en volschubspiegelkarpers.

 

Geen meerval, graskarper, rivierkreeft of brasem en steur.

Faciliteiten

De groep van zes vissers kunnen genieten van alle faciliteiten die er zijn, zoals nette toiletten en douches. In de logde is een sociale ruimte met een compleet ingerichte keuken met gasfornuis en microgolf oven, koelkast en vriezer. Uiteraard is er ook een BBQ met picknicktafels aanwezig. Er is stroom voor het opladen van accu´s en telefoon.

 

Alles wat u nodig heeft is binnen een straal van 10 km te verkrijgen.

Reglement

We hebben respect voor onze gasten, de visvakantie is voor uw plezier, help ons dit te behouden door het meer, de vissen, de faciliteiten en de personen die ze beheren te respecteren. Deze regels en voorschriften zijn opgesteld door Etang La Saussaie om iedereen de meest plezierige visvakante te bieden en om de veiligheid van alle gebruikers en vissen op het meer te waarborgen. Uw aandacht voor deze regels wordt zeer op prijs gesteld. Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op

 • Vissers mogen het meer pas vanaf 13.00 uur op de dag van aankomst betreden. Op de dag van vertrek dienen de vissers het meer om 10.00 uur te verlaten.
 • Alle voertuigen moeten op de parkeerplaats geparkeerd worden. Voertuigen mogen op zaterdag kort rond het meer rijden om materiaal in en uit te laden bij de stekken. Gelieve uit te laden, het voertuig terug te brengen naar de parkeerplaats en dan pas alles opzetten. Houd alle voertuigen van het gras en gebruik de keerplaats.
 • Douches en toiletten zijn gratis te gebruiken door de vissers. Zorg er a.u.b. voor dat deze faciliteiten na gebruik schoon worden achtergelaten. Meld eventuele schade of gebreken onmiddellijk aan de bailiff/eigenaar.
 • Geen planten, bomen snoeien.
 • Wij monitoren de groei en gezondheid van de karpers. Maak, indien mogelijk bij het fotograferen een foto van beide zijden van de vis en noteer het gewicht.
 • Wij voorzien de stekken van grote onthaakmatten. Gelieve uw eigen landingsnet (42″minimum), grote drijvende weegzak en karper verzorgingskit mee te brengen.
 • Het bewaren of verplaatsen van een vis is absoluut VERBODEN.
 • Elke vis moet met een weegzak uit het water worden gehaald. (Zorg ervoor dat alle vinnen plat tegen het lichaam van de karper aanliggen alvorens deze uit het water te halen en zet de karper altijd terug met behulp van de weegzak.
 • Alle vissers moeten een karper verzorgingskit bij zich hebben en deze gebruiken wanneer dat nodig is. Elke beschadiging aan de vis moet onmiddellijk aan de bailiff worden gemeld.
 • Alle partikels, zaden en maïs enz. moeten worden gekocht bij het meer. Iedereen die dit aas toch zelf meebrengt, zal worden verzocht het bij de bailiff achter te laten en het aan het eind van de trip weer op te halen.
 • Alle noten en pinda’s zijn verboden
 • Voerboten zijn toegestaan, mits verstandig gebruikt. Het is ook mogelijk om bij ons een voerboot te huren.
 • Gebruik van roeiboten is toegestaan, deze zijn op het meer aanwezig. Wie zonder zwemvest wordt aangetroffen, wordt verboden nog langer gebruik te maken van de roeiboten.
 • Maximaal 3 hengels per visser, die niet onbeheerd mogen worden achtergelaten. Met de hengels moeten er binnen de grenzen van de stek gevist worden. Om de grenzen van uw visgebied aan te geven, is er een kaart van het meer gemaakt.
 • Gevlochten lijn, gevlochten leaders en leadcore zijn VERBODEN. Minimale hoofdlijn dikte – 15lbs – alleen safety rigs.
 • Alleen micro weerhaakjes zijn toegestaan, niet kleiner dan maat 6.
 • Geen Long-curve haken, Long Shank Nailers of andere lange gebogen of gezette haken.
 • Vissen is alleen toegestaan vanaf gemarkeerde stekken. Bivvies mogen alleen op de grindplekken worden geplaatst. Buddy’ bivvies tussen de stekken zijn niet toegestaan.
 • Wekelijks wordt het gras, bomen en stekken onderhouden voor een goed behoud van het meer.
 • Verboden te zwemmen – Verboden voor openbaar vuur – Verboden te ontlasten rond het meer. Dronkenschap, asociaal, bedreigend gedrag enz. worden niet getolereerd.
 • Overtreders zal worden gevraagd te stoppen met vissen en het meer te verlaten.
 • Honden zijn niet toegestaan.                                                                                                     

   

  We hopen dat je onze regels respecteert, maar als je dat niet doet, behouden we ons het recht voor om je te vragen te vertrekken. Mocht dit toch gebeuren, dan vindt er geen restitutie plaats. 

 

Foto's