Etang 13

Informatie

Etang 13 ligt in het noorden van Frankrijk, op slechts 390 km van Utrecht in Nederland en ligt goed verscholen in een omringde bos. Het meer is 5 hectare groot en een wateroppervlakte van 2,5 hectare  en heeft een maximale diepte van 13 meter diep. Etang 13 heeft nogal wat obstakels dus bivakkeren achter de hengels is aan te raden!

Etang 13 is een mooi bestemming om met 2 of 3 vissers exclusief af te huren. Het is niet alleen voor vissers erg interessant, maar ook voor een gezin is dit een mooie aantrekkelijke locatie. Langs de oever staat een kleine hut die de mogelijkheid geeft om je eten te bereiden. Doordat er centraal gelegen ook een uniek chaletje op staat met een dak terras, is het hier het gehele jaar gewoon heerlijk om van jouw visvakantie te kunnen genieten. Het meer heeft een maximale diepte van 13 meter en er zijn redelijk wat obstakels aanwezig dus bivakkeren achter de hengels en het gebruik van een boot is zeker raadzaam.

Het water heeft 3 stekken waarvan de middelste het grootst is. De visstekken zijn allemaal wat kleinere stekken maar de meest gebruikte stekken zijn de stekken die voor de chaletje liggen. De meeste karpervissers vinden het toch gezellig om lekker met elkaar te gaan vissen. Al pak je de 3 stekken om de chalet, iedereen heeft toch zijn eigen gedeelte wat hij of zij bevist zonder last te hebben van elkaar.

Er zit aan de overkant van het chalet ook nog een interessante stek tussen de bomen, deze is ook altijd leuk om een paar uurtjes lekker te stalken. Voor de mensen die het niet prettig vinden om ver te reizen. Etang 13 ligt op slechts 4,5 uur reisafstand vanaf Utrecht.

Bestand

Op Etang 13 is het net als Island Lake van dezelfde eigenaar gelukt om weer een parel van een bestemming te maken met mooie dikke vissen. Het water is zeer rustig gelegen en qua visbestand is het ook zeer aantrekkelijk. Er zwemmen minstens 5 vissen boven de 25 kilo! De rest is een verrassing omdat het water nog maar sinds kort bevist wordt. Prachtige schubs en spiegels en koi karpers en een steur, zorgen ervoor dat je hier de visvakantie van je leven zult hebben. Al is het water niet zo heel erg groot, het is zeker de moeite waard om deze locatie een keer met 2 of 3 vissers te gaan bezoeken om 1 van deze prachtige vissen te gaan strikken.

Faciliteiten

Etang XIII is een mooie bestemming om alleen of maximaal 3 vissers exclusief af te huren.  Op het domein kort aan het water, is er ook een chalet aanwezig, waarin 1 stapelbed staat, een tafel met 2 stoelen en 4 krukjes alsook is er een kookstelletje aanwezig.  Dus het is ook een mooie en aantrekkelijke bestemming om met het gezin te bezoeken.Op het domein is er wel een ecotoilet maar geen douche aanwezig.  De eigenaar van het water woont op slechts enkele kilometers afstand van het water.  In samenspraak met de eigenaar is douchen daar mogelijk.  Op het domein is er geen elektriciteit aanwezig, als u accu’s wilt opladen kan dit ook in overleg met de eigenaar en deze zorgt er dan voor.

Binnen een straal van 5km is er alles aanwezig om ook je innerlijke mens te versterken, een kleine supermarkt, een bakker en slager is er te vinden.

Reglement

We hebben respect voor onze gasten, de visvakantie is voor uw plezier, help ons dit te behouden door het meer, de vissen, de faciliteiten en de personen die ze beheren te respecteren. Deze regels en voorschriften zijn opgesteld door Etang 13 om iedereen de meest plezierige visvakantie te bieden en om de veiligheid van alle gebruikers en vissen op het meer te waarborgen. Uw aandacht voor deze regels wordt zeer op prijs gesteld. Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

 • Er mag 24 uur per dag gevist worden onder het motto  ‘no kill’
 • Aankomst is in principe op iedere dag mogelijk vanaf 11.00 uur. Op de dag van vertrek moet de stek voor 10.00 uur worden verlaten.  
 • Er mag met 3 hengels gevist worden 
 • Het gebruik van een visveilig systeem is verplicht. Bij eventuele lijnbreuk moet de vis altijd het lood kunnen kwijtraken.  
 • Het schepnet moet een minimale spanwijdte van 100 cm hebben 
 • Het gebruik van een goede kwaliteit onthaakmat/cradle is verplicht 
 • Zorg dat je altijd een emmer met water klaar hebt staan om de vis goed nat te houden 
 • Slings zijn toegestaan, bewaarzakken zijn verboden 
 • Hoofdlijnen mogen zowel nylon als gevlochten zijn 
 • Het vissen met micro-barb haken is toegestaan 
 • Tenten moeten een neutrale kleur hebben.
 • Voerboten en rubberboten zijn toegestaan. Een zwemvest is ten alle tijden verplicht.  
 • Elektromotoren zijn toegestaan 
 • Partikels zijn toegestaan met uitzondering van pinda’s  
 • Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.  
 • BBQ´S zijn toegestaan, mits deze los van de grond staan 
 • Houd de visstek schoon en zorg ervoor dat je je eigen afval meeneemt 
 • Roken is toegestaan, maar zorg ervoor dat er geen sigarettenpeuken achter blijven op het aanwezige terrein.  
 • De naleving van deze regels kan op ieder gewenst moment door de water eigenaar worden gecontroleerd.  
 • Alle karpervissers dienen in het bezit te zijn van een boekingsbevestiging. Geef geen informatie over uw visvakantie en het bestand aan mensen die niet op het terrein zouden moeten zijn. Waarschuw direct de eigenaar als u iemand aantreft die niet ter plaatse hoort te zijn.

 

Foto's