Domaine de la Maveline

Water en Omgeving

Midden in  eén van de mooiste regio’s van Frankrijk, Bourgondie, ligt het mooie domein de la Maveline op een 590 km van  Utrecht. Met haar 20 hectare, vele baaien en inhammen is deze bestemming echt een bestemming voor de visser die een weekje “Back to Nature”wil.  Door de posities van de stekken zal u uw collega vissers bijna niet zien. En toch zitten ze niet ver weg dus ook als u met een groep hierheen wil is dit een prima lokatie. Op het terrein zijn basis voorzieningen in de vorm van toiletten, een douche of clubhuis is niet aanwezig. Het eventueel opladen van accu’s word door de beheerder gedaan.

In het verleden had het water een reputatie als een water vol met wier, maar tegenwoordig beschikt het meer over haar eigen wier control boot, hierdoor is de wier geen overlast meer maar een plezier, veelal zit het natuurlijk voedsel van de karper in het wier, en bezoeken zij de wierbedden regelmatig om te azen. Als u aan het begin van uw visvakantie investeert in het zoeken van de juiste plekken zal u daar de rest van uw trip plezier van hebben. Naast de hierboven genoemde mogelijkheden zijn de wierranden een absolute aanrader de karper zal deze frequent bezoeken daar het natuurlijke voedsel volop aanwezig is. De bodem van Domaine de Maveline bestaat uit gravel, klei en zand. Met zijn vele baaien en inhammen heeft elke stek een andere uitdaging, dieptes die varieren tussen de 3 en 5 mtr maken dat een goede verkenning van uw stek lonend zal zijn. Voeg daarbij de vele overhangende bomen en je begrijpt dat er legio hotspots zijn.

Domaine de Maveline wordt beheerd door Mevr. Gussman, welke er zorg voor draagt dat iedereen een hele leuke tijd heeft. Bijkomend voorbeeld is dat ze Nederlands, Engels en Frans spreekt.

 

Op ongeveer 20 minuten van het domein vind je alle winkels voor de dagelijks boodschappen.

Bestand

Op het domein zwemmen volgens opgave van de eigenaar een 1000 karpers in de rondte, met een gemiddelde van boven de 13 kg, elk jaar weer groeien de vissen goed door en de verwachting is dat het gemiddelde boven de 15 kg zal komen. Het overgrote deel van het bestand bestaat uit spiegelkarpers met een klein percentage schubkarpers. Het record staat op 30 kg+ , dit word gevolgd door een grote hoeveelheid vissen boven de 20 kg.

Naast de karpers zwemmen er ook een aantal steuren op Domaine de la Maveline.

Faciliteiten

Op Domaine de la Maveline zijn gloednieuwe douches en toiletten gebouwd. Verdeeld over het domeinj vind je er ook nog basic toiletten. Tevens is hier de mogelijkheid om er een boot te huren. Deze graag vermelden bij de boeking om teleurstelling te voorkomen. Maveline heeft 6 boten ter beschikking voor €5 per 24 uur.

Reglement

We hebben respect voor onze gasten, de visvakantie is voor uw plezier, help ons dit te behouden door het meer, de vissen, de faciliteiten en de personen die ze beheren te respecteren. Deze regels en voorschriften zijn opgesteld door Domaine de la Maveline om iedereen de meest plezierige visvakantie te bieden en om de veiligheid van alle gebruikers en vissen op het meer te waarborgen. Uw aandacht voor deze regels wordt zeer op prijs gesteld. Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

 • Alle karper en graskarper dient zo snel mogelijk en onbeschadigd worden terug gezet.
 • U mag maximaal met drie hengels vissen
 • U mag geen zig rigs gebruiken
 • Het gebruik van een voerboot en rubberboot is  toegestaan
 • De nylon hoofdlijn moet een minimale dikte hebben van 35.00, het gebruik van gevlochten hoofdlijn is niet toegestaan, het gebruik van een voorslag in welk materiaal dan ook is niet toegestaan. Leadcore, leadfree, unleaded of safe zone leaders zijn niet toegestaan.
 • Het maximale toegestane werpgewicht is 120 gram oftewel 4 oz.
 • Alleen het gebruik van haken met micro –barb is toegestaan. Langstelige haken nailers etc. zijn verboden, alsmede ook onderlijnmontages waar een wartel direkt aan een haak word bevestigd.
 • Graskarpers MOETEN ONMIDDELLIJK worden terug gezet in het water.
 • Het gebruik van een recoverysling is toegestaan voor maximaal 30 minuten. Deze mag niet worden gebruikt om vissen in te zakken voor een langere periode.
 • Voor het maken van foto’s moet u te allen tijde boven de onthaakmat plaatsnemen.
 • Alle gevangen vissen dienen te worden teruggezet met behulp van een weigh/recovery sling.
 • Al uw vuil moet in de vuilniszak worden gegooid. Hier horen ook de sigarettenpeuken, Uw vuilniszakken moet u in de container bij het clubhuis deponeren.
 • U bent verplicht om op de dag van vertrek voor 11.00 uur uw stek te hebben verlaten en deze schoon achter te laten. Ook eventueel aas wat over is en wat u niet meeneemt naar huis dient u in de container te deponeren.
 • Het gebruik van de onthakingsmat is verplicht, de afmetingen van uw schepnet moet minimaal 42 inch zijn.
 • Het is niet toegestaan om uw stek te verlaten als uw lijnen nog in het water liggen.
 • De beheerders kunnen vragen om uw hengel binnen te draaien om deze te controleren bij overtreding van de regels kunt u verzocht worden het complex te verlaten.
 • Het is niet toegestaan om na zonsondergang en voor zonsopgang met de auto rond het meer te rijden.
 • Bij het verlaten van het terrein kunt u door de beheerder worden gevraag uw auto te openen, dit om visdiefstal te voorkomen.
 • Het is niet toegestaan om met uw autolichten of sterke schijnwerpers over het meer te schijnen.
 • Het maken van een kampvuur is niet toegestaan, het gebruik van een BBQ en/of gasstel is wel toegestaan.
 • Het is niet toegestaan om te zwemmen in het meer, het maken van foto’s in het water met een vis is wel toegestaan.
 • U dient te allen tijde er voor te zorgen dat uw geen overlast voor de buren veroorzaakt. Dus geen bulderende autoradio’s of luid geschreeuw.
 • U mag geen spijkers in de bomen slaan, ook dient u geen vuilniszakken of boiliezakken in de dunne bomen te hangen.

Foto's vangsten en omgeving