Vallee Lake

Water en omgeving

Om bij Vallee Lake te komen rij je door het prachtige landschap van het Franse Normandië. Op slechts 445 km vanaf Utrecht en 1 uur en 15 minuten onder Calais vindt je Vallee Lake 1 en Vallee Lake 2. De eigenaar van het water en zijn gezin zijn zeer betrokken en dagelijks rond de wateren te vinden. Al meer dan 10 jaar zijn zij bezig om deze wateren tot de ideale visbestemming voor karpervissers te maken en met succes! Op slechts 5 minuten afstand vind je al een supermarkt. Enkele kilometers verder vind je in het dorp een grote supermarkt en alle anders winkels voor je alledaagse boodschappen.

Vallee Lake 1

Vallee Lake 1 is 13 hectare groot en heeft 10 ruim opgezette stekken. Deze stekken zijn zo aangelegd dat ze op perfect niveau met het water liggen en toch moddervrij blijven. Stek 1 en stek 3 zijn dubbelstekken. De overige stekken bieden ruimte aan 1 visser per stek. De diepte van het water varieert van 2,5-5 meter. De bodem bestaat uit slib en gravel en er is enigszins wier aanwezig. De watereigenaar gebruikt echter een pomp en een natuurlijk organisme om de wier groei onder controle en tegelijkertijd natuurlijk voor de tijd van het jaar te houden. De aanwezigheid van een eiland, wat ondiepere stukken, een aantal plateaus en her en der wat overhangende takken maken Vallee Lake 1 een top bestemming voor serieuze karpervissers die een gemiddelde moeilijkheidsgraad aankunnen.

Vallee Lake 1 heeft twee accommodaties. Op stek 1 is de Hook Lodge te boeken. Dit is een huisje dat van alle gemakken is voorzien zoals een eigen keuken, magnetron, koelkast, douche, toilet, elektriciteit en 2 slaapkamers. Indien je deze Hook Lodge boekt, dan vallen zowel stek 1 als 2 daaronder, zodat je met maximaal 3 vissers kunt vissen. Het huisje biedt in totaal ruimte aan 4 personen. Afhankelijk van het aantal vissers dat mee gaat blijft dan ook ruimte over voor familieleden of vrienden die niet vissen, maar wel van het geweldige uitzicht en de omgeving willen genieten. De tweede accommodatie van Vallee Lake 1 is de Carpers Cabin en deze is gelegen bij stek 6,7 en 8. Ook hier geldt dat het huisje van alle gemakken is voorzien en weer ruimte biedt aan maximaal 3 vissers (stek 6, 7 en 8 zijn enkele stekken) en in totaliteit maximaal 4 personen. Om maximaal van je ruimte te kunnen genieten zal bij het boeken van de Carpers Cabin stek 9 altijd vrij worden gehouden.

Vallee Lake 2

Dit geweldige water is 24 hectare groot en heeft een schitterend uitzicht. Het telt 12 eveneens ruim opgezette stekken op waterniveau. Van die 12 stekken zijn er 5 dubbelstekken en 7 enkele stekken. Leuke bijkomstigheid is dat er op Vallee Lake 2 (tegen meerprijs) stroom verkrijgbaar is. Dit alles weer in een natuurlijke omgeving voor de vissen met een slib en gravel ondergrond. Wier is afhankelijk van het seizoen ook in meer of mindere mate te vinden in Vallee Lake 2. Ook dit water wordt door de watereigenaar met een natuurlijk organisme behandelt om de wiergroei onder controle te houden, maar de hoeveelheid wier zal afhankelijk van de tijd van het jaar op natuurlijke wijze variëren. Het water heeft verschillende kenmerken die het vissen nog interessanter maken zoals overhangende takken, plateaus, richels en diep water. De diepte van Vallee Lake 2 is gemiddeld tussen de 1 en 3 meter diep, maar het diepste punt is bijna 5 meter. Dat het water een natuurlijke leefomgeving met goede omstandigheden aan de vissen biedt blijkt wel uit de goede gezondheid en groei van het aanwezige bestand. De goede waterkwaliteit brengt ook de aanwezigheid van een aantal kreeftjes met zich mee, dus er wordt geadviseerd om baitprotectors mee te nemen. Alles bij elkaar opgeteld maakt dit Vallee Lake 2 een uitdagend water met een gemiddelde moeilijkheidsgraad waar een serieuze en enigszins ervaren karpervisser zich heel goed kan vermaken!

Bestand

Vallee Lake 1

Sinds de watereigenaar Vallee Lake 1 heeft gekocht heeft hij het visbestand goed onderhouden en uitgebreid. Er zwemmen nu meer dan 300 karpers in Vallee Lake 1 waarvan de grootste karper momenteel 31,7 kg weegt. Het gemiddelde gewicht is rond de 17 kg en het aantal 20kg vissen is riant. Vanwege de gunstige omstandigheden in het water zwemmen hier sterke en gezonde vissen.

Vallee Lake 2

Vallee Lake 2 is een water waar je een grote variatie aan vissen tegenkomt. Het aanwezige visbestand is de laatste jaren erg opgebloeid en het gewicht van de vissen is daarbij toegenomen. Door de jaren heen hebben een aantal aanvullingen van het visbestand plaatsgevonden, waarbij telkens voor 1000 kg aan karpers werd uitgezet met een gemiddeld gewicht van rond de 13 kilo. Dit heeft zowel in 2009, 2010 en 2012 plaatsgevonden en in 2014 was de laatste keer dat het bestand nog met een fiks aantal karpers aangevuld is. Het gemiddelde gewicht ligt rond de 13 kilo, maar er zwemmen ook topvissen van rond de 27 kilo.

Faciliteiten

Aan faciliteiten geen gebrek bij Vallee Lake 1 en 2. De watereigenaar, zijn gezin, de aanwezige bailiff en zijn vrouw zullen jouw gehele verblijf alles doen wat binnen hun mogelijkheden ligt om jouw karpervakantie zo prettig mogelijk te laten verlopen. Dit begint al met een welkomstdrankje bij aankomst. Alleen stek 1 kan met de auto worden bereikt. Voor alle overige stekken moet de auto op de parkeerplaats worden achtergelaten en worden de spullen per quad met aanhanger naar de stek vervoert. Het gehele terrein is omheind en afgesloten met een hek. Toegang is alleen mogelijk indien men de code heeft. De watereigenaar en de bailiff vertellen je graag over het water, de stek en de beste manier om te vangen als je daar prijs op stelt. Daarnaast is er een mogelijkheid tot het bestellen van maaltijden. Deze maaltijden worden elke dag vers bereid door de vrouw van de bailiff en op je stek bezorgt. Er is een keuze tussen enkel ontbijt of ontbijt en avondmaaltijd. De prijs is uiteraard afhankelijk van het aantal dagen dat je blijft, maar varieert tussen de €30-€70 voor het ontbijtmenu en €85-€170 voor het ontbijt-/avondmenu. Vooraf kan je een keuze maken uit de aangeboden maaltijden. Vallee Lake 1 en 2 hebben allebei een clubhuis waar keurige douches en toiletten aanwezig zijn. Op Vallee Lake 2 vind je eveneens stroom (tegen meerprijs) op iedere stek en naar verwachting zal dit ook snel op Vallee Lake 1 worden aangelegd. De wateren zijn gelegen nabij het dorpje Blangy-sur-Bresle waar een supermarkt, winkeltjes en restaurants te vinden zijn. Mocht je graag met particals willen vissen, dan is dat toegestaan. Deze dient men dan bij Vallee Lake zelf te bestellen. Dit is een bewuste keuze van de watereigenaar om de kwaliteit van de particals en de juiste bereidingswijze ervan te garanderen voor zijn vissen. Ook voor het huren van voerboten, vrieskisten (40 liter) die op de stek gehouden kunnen worden, mountainbikes en hengels kan je bij ze terecht. Er is zelfs een souvenirwinkel aanwezig met t-shirts, hoodies, vesten en mokken van Vallee Lake voor het geval je een aandenken wilt aan een geweldige vistrip bij Vallee Lake!

Reglement Vallee Lake 1 & 2

 • Er mag maximaal met 3 hengels worden gevist.
 • Vissers onder de 18 jaar mogen onder begeleiding vissen in overleg.
 • De hengels mogen nooit onbeheerd achtergelaten worden (ook niet met een ontvanger op afstand).
 • Vissers die verblijven in een accommodatie dienen tijdens het vissen in het bivvy gebied voor de accommodatie te zijn zolang er gevist wordt.
 • Indien er in een accommodatie wordt geslapen moeten de hengels binnen worden gehaald.
 • Er mogen alleen Micro barb haken worden gebruikt. Weerhaakloze haken zijn verboden.
 • Het gebruik van leadclips is verplicht.
 • Bewaarzakken zijn verboden. Retainning slings mogen voor 20 minuten gebruikt worden echter niet bij warm weer.
 • Vissen vanaf 20 kg mogen niet op de oever worden gefotografeerd !
 • Bij Vallee Lake 1 liggen op iedere stek een onthaakmat en sling. Bij Vallee Lake 2 dien je je eigen onthaakmat en sling mee te nemen die aan de vereisten voldoen. Eventueel kunnen deze materialen gehuurd worden.
 • Schepnet moet een minimale breedte hebben van 94 cm. Zorg dat er altijd een emmer met water klaar staat. Maak altijd eerst de onthaakmat nat.
 • Alle vissen moeten met zorg behandeld worden. Zorg dat je klinic bij je hebt.
 • Gevlochten lijn is verboden.
 • Leadcore leaders zijn verboden, graag tube gebruiken.
 • Schepnetten worden gedesinfecteerd bij aankomst.
 • Geen afval, uitgedrukte sigaretten of vuur op de stek. Graag de stek ten alle tijden netjes houden en voor vertrek nogmaals controleren.
 • Het is niet toegestaan om met ready mades te vissen.
 • Pellets en partikels moeten gekocht worden bij Vallee Lake.
 • Er mogen geen markers in de bomen gehangen worden.
 • Het gebruik van boten (behalve voerboten) en zwemmen is niet toegestaan. Er zijn wel boten aanwezig om vastgeraakte vissen/lijnen los te maken.
 • Honden zijn niet toegestaan
 • Er zijn boten aanwezig indien een vastgeraakte vis moet worden losgemaakt ( het gebruik van een zwemvest is hierbij altijd verplicht, staan in de boot is niet toegestaan en maximaal 2 personen per boot). Vallee Lake is niet aansprakelijk voor schade naar aanleiding van het gebruik van de boot. 
 • Aankomsten op Vallee Lake 1 zijn altijd op vrijdag of maandag. Aankomsttijden voor 10.30 uur zijn niet mogelijk. Indien je een accommodatie hebt geboekt, dan is de aankomsttijd op zijn vroegst 12.00 uur. Aankomsten op Vallee Lake 2 zijn altijd op zaterdag en op zijn vroegst om 11.00 uur. Iedereen moet altijd uiterlijk 14.00 uur aanwezig zijn. Op de dag van vertrek moet de stek om 9.00 uur worden verlaten. 
 • Uit respect voor de andere vissers en de omgeving is schreeuwen en het afspelen van luide muziek niet toegestaan.
 • Overmatig drankgebruik en buitensporig gedrag worden niet getolereerd.
 • Blijf tijdens het vissen netjes binnen de grenzen van het water van de bijbehorende stek. Vis niet in andermans gebied.
 • Tenten dienen netjes binnen de grenzen van de eigen stek te worden opgezet. Auto’s blijven achter op de parkeerplaats. Er mag absoluut niet met de auto rond het water worden gereden.
 • Op de stek is geen glas of glaswerk toegestaan.
 • Bij het huren van spullen of een accommodatie zal een borg van €100 worden gehanteerd die per creditcard moet worden voldaan. De borg zal worden teruggestort als de spullen en accommodatie zonder schade en/of ernstige vervuiling worden achtergelaten bij vertrek.
 • Bij annulering zullen reeds verrichte betalingen niet worden terugbetaald.
 • Er zal bij iedere stek op een correcte uitrusting en aas worden gecontroleerd.
 • Wij behouden ons het recht voor om je verblijf vroegtijdig te beëindigen indien je op welke wijze dan ook schade toebrengt aan andere vissers of mensen, de omgeving, de vissen, het water of andere eigendommen. In dit geval bestaat geen recht op terugbetaling of compensatie en wij behouden ons het recht voor om veroorzaakte schade te verhalen.