Emeraude Carp

Water en Omgeving

Het prachtig mooie Emeraude Carp vind je op ongeveer 8 uurtjes rijden vanaf midden Nederland in het plaatsje Saint-Michel. Het ligt iets verder dan de gemiddelde bestemming maar het is de rit meer dan waard. Emeraude Carp is ruim 6 hectare groot en kent 5 stekken. Vanaf 2020 zal iedere stek uitgerust worden met een boot. De stekken zijn ruim opgezet zodat iedere visser lekker de ruime heeft. Er staat hier en daar wat wier maar hier heb je echt amper last van. Alle stekken zijn met de auto bereikbaar via een keurig aangelegd pad. De stekken zijn netjes aangelegd met grind, dus van modder heb je hier geen last. Het domein is volledig omheind. Alle vissen op Emeraude Carp zijn gechipt!

 

Op slecht 10 kilometer afstand vind je werkelijk alle winkels voor de dagelijkse boodschappen. Je vind er ook verschillende eetgelegenheden. Hotels zitten er ook voldoende voor de mensen die wellicht liever een dagje eerder gaan rijden en de volgende morgen fit aan hun sessie willen beginnen.

Bestand

Er zwemt een mooi gevarieerd bestand op Emeraude Carp, zo'n 330 stuks. Zowel spiegel, rijen, schub, gras en zelfs enkele koi-karpers. Het gemiddeld is prima en de vissen komen gemiddeld ongeveer 3 a 4 kilo in gewicht per jaar bij. Er zitten hier geen steur of meervallen. Verder vind je hier wel enkele zeer grote snoeken. 

Faciliteiten

Op Emeraude Carp vind je een blokhut met zowel douche en toilet. Iedere stek beschikt over een eigen kluisje met een stopcontact daarin zodat je veilig al je waardevolle spullen op kunt laden. Verdeeld over het schitterende domein nog 4 eco-toiletten. Iedere stek krijgt ook een scan ter schikking. Graag de vis scannen en er even een foto van maken, zo kan de eigenaar de groei van de vissen goed bijhouden. Uiteraard is dit niet verplicht maar wordt wel zeer gewaardeerd. Vanaf 2020 zal iedere stek voorzien worden van een boot, geheel kosteloos. Het is niet toegestaan om je auto bij je stek te laten staan, deze dien je na het lossen op de parkeerplaats te zetten. Bij het wasblok vind je meerdere mountainbikes die door iedereen gebruikt mogen worden.

Reglement

Het domein blijft altijd gesloten, voor de toegang bel 0033630858011 of 0033659543020.

Auto’s mogen alleen tijdens het laden en lossen op de stek staan,daarna parkeren op de ter plaatse aangegeven parkeerplaats.

Tussen 21.00 en 08.00 uur is het verboden het domein te verlaten.

Niet vissers dienen vooraf gemeld te worden.

Honden zijn toegestaan mits aangelijnd.

Bbq is toegestaan mits deze niet op de grond staat.

Bivvy’s moeten een groene of camouflage kleur hebben.

De stekken moeten weer netjes achter gelaten worden.

Hengels mogen niet onbeheerd achter blijven.

Douche en toilet moeten weer netjes achtergelaten worden.

Alcohol is toegestaan maar met mate.

Vuilnis dient men te deponeren in de daarvoor bestemde containers of afvalzakken.

 Er mag 24/7 gevist worden onder het motto ‘NO KILL”.

Maximaal 3 hengels per visser.

Microbarb en weerhaakloze haken zijn toegestaan.

Er mag alleen met nylon hoofdlijn gevist worden, gevlochten lijn is verboden.

Zorg dat bij eventuele lijnbreuk het lood direct vrij komt, bijvoorbeeld door middel van een lead-clip.

De vis dient na het wegen en fotograferen weer zo snel mogelijk te worden teruggezet.

Slings zijn toegestaan gedurende de nacht, bewaarzakken zijn verboden.

Clinic of Carpcare is verplicht.Grote onthaakmat of cradle is verplicht, indien je hier niet over beschikt dan kun je deze lenen op de bestemming.

Voerboten zijn toegestaan, rubberboot krijg je ter plaatse.

Het merken van de vis leid tot onmiddellijk verwijderen van het domein, ook zal er aangifte gedaan worden bij de politie.

Alle vissen op Emeraude Carp zijn gechipt.

Respecteer de rust op het domein, geen luide radio’s.

Zwemmen is verboden.

Het niet naleven van het reglement kan verwijdering tot gevolg hebben zonder enige teruggaaf.

Foto's vangsten en omgeving