Domaine du Oulenbach

Water en Omgeving

Op slechts een uurtje landinwaarts ten oosten van Metz vind je het prachtige Domaine du Oulenbach. Deze bestemming bestaat uit 2 meren van meer dan 2 en 3 hectare. Deze bestemming is zowel per stek als exclusief af te huren. Verdeeld over het domein zijn 5 zeer nette stekken aangelegd. Deze stekken zijn allen 1 persoons stekken. Indien je Domaine du Oulenbach volledig afhuurt dan mag je ook op de verharde weg gaan zitten tussen beide meren. Dit geeft de mogelijkheid om lekker bij elkaar te kunnen zitten en toch voldoende viswater te behouden. Het domein wordt gerund door 2 fanatieke en vooral sympathieke mannen. Deze zijn zeer behulpzaam en wonen  op slechts 2 minuten van de wateren vandaan. Ze werken er hard aan om Domaine du Oulenbach tot een waanzinnige bestemming te maken. Er wordt dan ook aan alle kanten flink gewerkt om het hier een luxe bestemming van te maken. De meren zijn gemiddeld 1,5 meter diep en er is niet tot nauwelijks wiergroei. De wateren zijn omringd door dikke rietkragen waardoor je hier heerlijk rustig kan vertoeven. Sommige stekken zijn voorzien met een nieuwe steiger. Verder is de bodem vrij van obstakels. Ook is het mogelijk om kortere sessies van een week te maken. Het minimum is minstens 2 nachten.

 

Alle winkels voor dagelijkse boodschappen vind je in minder dan een straal van 5 kilometer. Er bevindt zich zelfs al een bakker op slechts 900 meter van het domein. Het is ook mogelijk om het brood te laten bezorgen. Dit dien je dan uiteraard wel de dag ervoor aan één van de eigenaren door te geven.

Bestand

Toen de huidige eigenaren het domein overname kende beide wateren een origineel bestand van ongeveer 30 a 40 vissen per plas. Hier zaten al een paar hele beste exemplaren bij tot 28 kilo. Verder zijn daarbij nog meerdere vissen van over de 20 kilo verdeeld over beide plassen. Onlangs zijn hier 62 vissen aan beide meren toegevoegd, zowel spiegels, rijen, schubs en volschubs. Op 30-11 zijn daar nog eens 25 vissen per plas aan toegevoegd. Alle exemplaren van de laatste uitzetting wegen over de 15 kilo. Hierdoor zwemt er dus een prachtig bestand rond van zowel oude vissen als nieuwe voor de toekomst. Ook zwemmen er enkele koi's tot 8 kilo.

Faciliteiten

Op Domaine du Oulenbach bevind zich tussen beide wateren een huis met daarin 2 keurig nieuwe toiletten, 2 douches en oplaadpunten. Verder is iedere stek keurig aangelegd met grind, dus nette stekken zonder bagger. Iedere stek is ook voorzien van een eco toilet en een prullenbak. Verdeeld over het domein hangen 17 camera's. Verder is het afgesloten door 2 hekken met cijferslot zodat je hier absoluut veilig kan vertoeven. Ze doen hun uiterste best om zo snel mogelijk iedere stek te voorzien van stroom. Kortom een bestemming waar je ook prima met je partner naartoe zou kunnen gaan. Voor de toekomst is het plan om ook alle stekken te voorzien van een klein chalet.

Reglement

Er mag 24 uur per dag gevist worden onder het motto ‘no kill’
Er mag met 3 hengels gevist worden
Het gebruik van een visveilig systeem is verplicht. Bij eventuele lijnbreuk moet de vis altijd het lood kwijtraken.
Het schepnet moet een minimale spanwijdte van 100 cm hebben
Het gebruik van een goede kwaliteit onthaakmat/cradle is verplicht
Zorg dat je altijd een emmer met water klaar hebt staan om de vis goed nat te houden
Slings zijn toegestaan, bewaarzakken zijn verboden
Hoofdlijnen moet van nylon zijn, gevlochten lijnen zijn niet toegestaan.

Het vissen met micro-barb haak/weerhaakloze haak is toegestaan. 
Tenten moeten een neutrale kleur hebben
Voerboten zijn toegestaan. 
Partikels zijn toegestaan met uitzondering van pinda’s
Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.
Bbq’s zijn toegestaan, mits deze los van de grond staan. 
Hou de visstek schoon en zorg ervoor dat je je eigen afval meeneemt. 
Roken is toegestaan, maar zorg ervoor dat er geen sigarettenpeuken achter blijven op het aanwezige terrein.
De naleving van deze regels kan op ieder gewenst moment door de watereigenaar worden gecontroleerd.
Boeken kan alleen van zaterdag - zaterdag.

Op de dag van vertrek moet de stek voor 10.00 uur worden verlaten.

Aankomst tussen 11 - 15 uur. 

Foto's vangsten en omgeving