Birchwater

Water en Omgeving

Birchwater is een 6 hectare bron en beek gevoed meer met een maximale diepte van 5m, sommige ondiepere stukken en een mengsel van harde en zachte bodem gebieden. Er zijn 6 stekken, met 2 dubbele en The Boathouse heeft 2 privé stekken. U kunt heerlijk vanaf het balkon luisteren naar de karper springen. De eigenaar spreekt zowel frans als engels en is er altijd iemand aanwezig om te helpen. Music (eigenaar) kent het meer op zijn duimpke en is als bereid om uit te leggen waar de hotspots van iedere stek zich bevinden.en het maken van foto's van hopelijk je nieuwe pb. Birchwater ligt in het groene en glooiende landschap van de regio Limousin, op de grens met de Dordogne. Het is omgeven door bossen en weiland en je snel merkt dat je hier vertoeft in alle rust. Het enige wat je hoort zijn het geluid van ijsvogels en andere dieren. Birchwater is een relatief makkelijk water om te bevissen en de vissen kennen nog geen enkele vorm van dressuur. In de omgeving is werkelijk van alles te beleven. Een hoop aantal oude stadjes met leuke winkels. Voor de dagelijkse boodschappen hoef je vanaf Birchwater ook niet ver te reizen. 

Bestand

Het bestand is zeer mooi en gevarieert op Birchwater. Zo zwemmen er  ongeveer zo'n 280 vissen zowel schub, spiegel, leder en rijenkarper en 1 meerval van rond de 45 kilo.Enkele toppers tot net over de 25 kilo. Verder is er een groot bestand tussen de 12 en 17 kilo. Deze zorgen ervoor dat je niet stil zult zitten. Birchwater mag gerust een water noemen waar je behoorlijk wat actie mag verwachten. Zorg dus dat je uitgerust aankomt :-) 

Faciliteiten

Weggestopt aan achterkant van het meer, is een groot dek met faciliteiten, een ruimte voor vissers om samen te komen voor het ontbijt, een biertje, lunch of diner, of gewoon heerlijk te babbelen met je collega vissers. Er zijn koelkasten en vriezers aanwezig voor het bewaren van je aas of je dagelijkse boodschappen. Verder vind je hier oa een keuken, douche en WC en voor de koudere periode een centrale verwarming. Hier kun je ook op een veilige manier je waardevolle spullen kwijt en is er de mogelijk voor het opladen van verschillende apparaten. 

Eten kan ook besteld worden. Dit dien je wel graag aan te geven wanneer je boekt.

Boat House 

De boat house staat al heel lang aan de rand van de vijver maar is onlangs gerenoveerd om een modern comfort thuis te bieden met een volledig uitgeruste badkamer en keuken, een tweepersoonsbed en een hangmat aan de bovenkant van de trap, een houtkachel in de lounge waar er ook een comfortabele slaapbank en een bbq op het dek. Er zijn 2 stekken in de cabine plus het ponton. Gewaardeerd door niet-vissers, kan de cabine een welkome comfort zijn in tegenstelling tot je bivvy!

Reglement

Respecteer het milieu en de mensen om je heen.

Maximaal drie hengels per visser.

Hengels mogen nooit onbeheerd achterblijven.

Minimaal 15 pond mono, geen gevlochten.

Leader materiaal is niet toegestaan.

Alleen weerhaakloze of micro weerhaakhaken.

Benthooks zijn verboden.

Voerboten toegestaan, rubberboten niet!

Geen afval achterlate, vuilnisbakken zijn op meerdere plekken aanwezig.

Stekken dienen netjes te zijn.

Schepnetten, onthaakmatten en slings worden door ons geleverd..

Probeer de vissen zoveel als mogelijk in het water te onthaken.

Vissen altijd in een sling verplaatsen.

Sta nooit op terwijl u vissen vasthoudtt. 

Iedereen die nieuw is bij het karpervissen of het vangen van grote vissen, VRAAG om advies, we helpen je graag verder.

Geen huisdieren.

Geen open vuur, bbq van de grond is wel toegestaan.

Geen luide muziek.

Gebruik met mate alcohol.

Van opzettelijk verminken van vissen en of diefstal zal ten alle tijden aangifte gedaan worden.

Als u zich niet aan de regels houdt, wordt u gevraagd te vertrekken zonder restitutie.

Foto's water en omgeving